duminică, 31 ianuarie 2010

Problemele din piata asigurarilor (1)

Din ce in ce mai multe persoane sunt nemultumite de flit-ul cu care sunt tratati de catre companiile de asigurare cand se adreseaza pentru a primii despagubiri pentru pagube avute

In top se afla companii care vand sau au vandut ieftin RCA-ul si acum nu au resurse financiare sa acopere gaurile. Cum se poate explica acordarea a 100 de autoturisme DACIA LOGAN intr-o sigura campanie de RCA? Acei 80.000 EURO sunt din banii asiguratilor la fondul mutual de asigurare, bani care vor lipsi din pusculita "administrata" de societatea de asigurare atunci cand pagubitii vor avea novoie de sustinerea financiara a pagubelor prin preluarea riscului de asigurator.

Societatea ASTRA a descoperit secretul succesului si nu il dezvaluie nimanui, pentru ca are preturi la RCA cu 50% mai mici decat media preturilor de pe piata. Deesemenea se fac asigurari la cladiri in mediul rural prin factori postali, fara ca poroprietarul sa solicite, prima rata a primei de asigurare este platita de societate in contul asiguratilor, dar riscurile acordate (sponsorizate) nu vor produce pagube in zona respectiva).

Celelalte societati se confrunta cu pierderi de portofoliu in timp de ASTRA e pregatita probabil de vanzare si are nevoie de cota de piata.
Asa se face ca la CLUJ, spre exemplu, este o adevarata aventura atunci cand ai nevoie de o constatare auto la societatea mentionata. Zilnic sunt 15-20 pagubiti care au intinsi nervii la maximum de cei doi constatatori care se misca in reluare. Acesti pagubiti sunt fara vina. Situatia lor deriva din faptul ca au fost accidentati in trafic de soferi care sunt vinovati de accident si vinovati ca au ales o societate ieftina in preturi "ca si asa nu ii intereseaza pe ei".

Acesta este inceputul problemelor de pe piata asigurarilor din Romania. Finalitatea va fii neincrederea populatiei in institutia asigurarilor.
1. CSA manevreaza bani publici! si statul nu vede nu aude. Bani depusi de asigurati in fondul mutual de asigurare care apoi sunt transferati sub forma de taxe la CSA devin bani publici iar CSA este o institutie in subordinea Parlamentului, deci autoritate publica, nu particulara. Acum cateva zile a achizitionat servicii de soft de 1,7 milioane EURO !!! cu un singur ofertant.
2. ASIGURATII cumpara polite ieftine de la societatile de asigurare. Pentru banii aceia platesc doar hartia si cerneala!!! Principiul este, si asa nu ma priveste pe mine acesta polita. Iar ceilalti sufera....
3. Companiile de asigurari care isi majoreaza capitalul social trebuie evitate pentru ca nu pot face fata obligatiilor de plata vechi si trebuie sa apeleze la actionari sa majoreze capitalul. In paralel au o politica de preturi reduse si campanii promotionale cu mute autoturisme la loterie, etc.dar tot din banii dvs.
4. Brokerii care trebuie sa reprezinte interesele asiguratului, sunt platit cu comision de societatile de asigurare si vor alege intotdeauna oferta din care isi trag comisionul cel mai mare.

Sfatul meu: alegeti companii serioase cand va asigurati chiar daca sunt putin mai scumpe si consultativa cu un specialist si inainte de incheierea asigurarii!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Daca ai o părere nu ezita să o scrii aici:

PRECIZARE:

Conţinutul total sau parţial al acestor articole nu poate fi preluat fără acordul autorilor. Orice informaţie preluată şi publicată se va face cu respectarea Legii drepturilor de autor prin indicarea:
- sursei http://jurnaldeasigurari.blogspot.com
- titlului articolului şi al autorului.


Persoane interesate